Antreprenoriatul ca Punte de Dezvoltare pentru Comunitatea Romă

Antreprenoriatul ca Punte de Dezvoltare pentru Comunitatea Romă

În data de 17 mai 2024, echipa Punctului Național de Contact pentru Romi a participat în cadrul evenimentul „Antreprenoriatul – o soluție pentru comunitățile rome”, organizat de Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI) la Grand Hotel Bucharest.

Printre invitații care au luat cuvântul se numără Petru Dulgheru, director executiv REDI, Camelia Taină, director în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălina Olteanu din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și Cecilia Văduva, secretar general adjunct al MIPE și coordonator PNCR.

În inima oricărei comunități vibrante stă dorința de progres și prosperitate, iar pentru comunitatea romă, antreprenoriatul reprezintă o cale promițătoare spre autonomie economică și integrare socială. Prin inițiative antreprenoriale, membrii comunității pot să-și valorifice talentele, să-și îmbunătățească condițiile de viață și să contribuie la diversitatea culturală și economică a societății mai largi.

Accesul la resurse și finanțare este adesea o provocare majoră. Crearea de parteneriate cu bănci și instituții financiare care oferă microcredite și granturi poate facilita demararea și dezvoltarea afacerilor. De asemenea, mentoratul și rețelele de sprijin pot oferi îndrumare valoroasă și oportunități de networking.

În cadrul evenimentului a avut loc și o sesiune de informare despre Programul Start Up Nation – România, lansat în consultare publică, care aduce noutăți importante pentru comunitatea romă, deoarece în cadrul „Pilonului I – Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor (18-30 de ani)” este prevăzut ca minim 10% dintre participanții la cursurile de formare în vederea dobândirii de competențe antreprenoriale trebuie să fie persoane ce aparțin minorității rome.

Pe termen lung, succesul antreprenorial în rândul comunității romă poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei locale și naționale. Crearea de locuri de muncă, generarea de venituri și stimularea inovației sunt doar câteva dintre beneficiile potențiale. Mai mult, succesul antreprenorial poate îmbunătăți imaginea comunității romă și poate contribui la reducerea discriminării și marginalizării.

Antreprenoriatul oferă comunității romă oportunitatea de a-și construi un viitor mai bun, bazat pe respect, demnitate și egalitate. Prin susținerea și încurajarea inițiativelor antreprenoriale, se pot deschide noi orizonturi pentru membrii comunității și se poate contribui la o societate mai incluzivă și prosperă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This publication has been produced with the financial support of the Rights, Equality and Citizenship Program of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Ministry of European Funds and can in no way be taken to reflect the views of the European Commission

Supported by the Rights, Equality & Citizenship Program of the European Union

GDPR
Site map
Skip to content Click to listen highlighted text!
sign in
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
double entrance double entrance double entrance venüsbet phenomenal aresbet mrcasino entrance betlio entrance betlio entrance betlio