Comunitatea “Starea Romilor” și Celebrarea Diversității prin “Rezistență prin Artă”

Comunitatea “Starea Romilor” și Celebrarea Diversității prin “Rezistență prin Artă”

Joi, 16 mai 2024, a avut loc un eveniment memorabil: prima întâlnire offline a membrilor comunității “Starea Romilor”, găzduită de prestigiosul Institut Goethe din București și organizat de Roma Education Fund România. Această reuniune a coincis cu Ziua Rezistenței Romilor, oferind un cadru de sărbătoare și reflecție asupra identității și culturii romilor.

Sub titlul “Rezistență prin Artă”, evenimentul la care a participat și PNCR a reflectat angajamentul comunității de a celebra și promova expresiile artistice rome. Institutul Goethe nu a fost doar gazda evenimentului, ci și un partener activ, directorul instituției exprimând un mesaj puternic de susținere pentru diversitatea culturală din România.

Seara a fost animată de o paletă variată de acte artistice, de la stand-up comedy la blues, jazz, povestiri și hip-hop. Artiștii invitați, mândri reprezentanți ai etniei romă, au captivat audiența cu performanțele lor excepționale, demonstrând bogăția și vitalitatea culturii romilor.

PNCR aplaudă și susține această inițiativă esențială, care contribuie la promovarea și susținerea evenimentelor culturale dedicate, realizate de și pentru comunitatea romă. Astfel de inițiative sunt vitale pentru recunoașterea și aprecierea diversității culturale în societatea noastră.

*fotografii: Roma Education Fund România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This publication has been produced with the financial support of the Rights, Equality and Citizenship Program of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Ministry of European Funds and can in no way be taken to reflect the views of the European Commission

Supported by the Rights, Equality & Citizenship Program of the European Union

GDPR
Site map
Skip to content Click to listen highlighted text!
sign in
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
double entrance double entrance double entrance venüsbet phenomenal aresbet mrcasino entrance betlio entrance betlio entrance betlio