Sprijin pentru persoanele vulnerabile din România în vremuri grele

Sprijin pentru persoanele vulnerabile din România în vremuri grele

Un proiect românesc a introdus măsuri de sprijin și servicii pentru combaterea sărăciei, ajutând persoanele vulnerabile din întreaga țară să gestioneze costul vieții.
Cu finanțare din Fondul Social European (FSE), proiectul „servicii comunitare integrate” oferă sprijin pentru peste 100 de comunități marginalizate. Proiectul își propune să remedieze nivelurile scăzute de educație și accesul redus la servicii sociale și medicale prin furnizarea de consiliere școlară, orientare în carieră, asistență medicală comunitară și servicii sociale.

Roman Covaci descrie modul în care proiectul i-a transformat viața: „Pot să mărturisesc sincer că fără ajutorul echipei de servicii integrate de aici, în Lăzareni, nu aș fi reușit. Cu ajutorul lor am primit în sfârșit alocația de stat pentru Alex, nepotul meu, precum și o bursă socială pentru el (…) Cea mai mare realizare este că Alex merge acum la școală în mod regulat, unde primește sprijin empatic de la profesori.” Sprijinul proiectului s-a dovedit transformator pentru Alex, pe măsură ce a trecut de la a fi un copil retras, la unul care „a crescut pentru a fi foarte comunicativ și sociabil, dornic să petreacă timp cu copiii de vârsta lui”.

Proiectul oferă consilieri școlari și mediatori pentru a preveni abandonul școlar al copiilor vulnerabili. Adrian Covaciu este mediator școlar în Lăzăreni. Ca parte a comunității de romi, el consideră că este esențial să-și încurajeze comunitatea să primească o educație de calitate.
„În cadrul acestui proiect vreau să ofer sprijin și să schimb mentalitatea sătenilor mei, să-i fac conștienți de faptul că absolvirea școlii și obținerea unui certificat de pregătire este singura modalitate de a pune capăt ciclului sărăciei.”

Proiectul a avut, de asemenea, un rol major în timpul pandemiei de COVID-19. Asistenții sociali din cadrul proiectului au asistat la distribuirea pliantelor și la monitorizarea cetățenilor la întoarcerea lor din străinătate. Ei s-au asigurat că resurse adecvate s-au aflat la dispoziția copiilor pe perioada întreruperii școlii. De asemenea, au ținut oamenii în siguranță, în special persoanele în vârstă, asigurându-se că toți aveau acces la serviciile medicale de bază.

Datorită proiectului, români vulnerabili găsesc sprijinul de care au nevoie pentru a gestiona un mediu dificil, oferindu-le șansa de a primi educație, servicii medicale esențiale și de a evita izolarea și excluziunea socială. Activitățile vor fi extinse cu sprijinul FSE+ în următoarea perioadă de programare, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor a încă 2000 de comunități, ca parte a programului de incluziune socială și demnitate al Comisiei Europene.

Sursă : Helping Romania’s vulnerable through tough times | European Social Fund Plus (europa.eu)

1 cometariu

  • Cine a implementat proiectul?

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Programului pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Ministerului Fondurilor Europene și nu poate fi luată în niciun fel pentru a reflecta opiniile Comisiei Europene

Susținut de Programul pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene

GDPR
Harta site
Sari la conținut Click to listen highlighted text!
bahsegel giriş
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
betrupi giriş betrupi giriş betrupi giriş venüsbet fenomenbet aresbet mrcasino betlio giriş betlio giriş betlio giriş