21 Februarie – Ziua Internaţională a Limbii Materne (UNESCO)

21 Februarie – Ziua Internaţională a Limbii Materne (UNESCO)

Începând cu anul 1999, în fiecare an la data de 21 februarie, sarbătorim Ziua Internaționala a Limbii Materne. Limba maternă, nu este doar un mijloc de interacţiune şi înţelegere între diferite popoare, ci un factor de unitate în diversitate, o oportunitate pentru conștientizarea tradițiilor culturale și mai presus de orice, un liant spre facilitarea accesului la educaţie promovând importanţa folosirii limbilor materne în primii ani de şcoală.
Punctul Național de Contact pentru Romi promovează educația în limba maternă a copiilor aparținând diferitelor minorități naționale, acest element contribuind la dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba maternă.
Cu această ocazie, dorim să aducem cele mai înalte considerații tuturor cadrelor didactice care încurajează educaţa multiculturală.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Programului pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Ministerului Fondurilor Europene și nu poate fi luată în niciun fel pentru a reflecta opiniile Comisiei Europene

Susținut de Programul pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene

GDPR
Harta site
Sari la conținut Click to listen highlighted text!
bahsegel giriş
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
betrupi giriş betrupi giriş betrupi giriş venüsbet fenomenbet aresbet mrcasino betlio giriş betlio giriş betlio giriş