Formare continuă în rândul candidaților de etnie romă: nevoi și bariere

Asociația Roma Entrepreneurship Development are plăcerea de a vă invita la seminarul online „Formare continuă în rândul candidaților de etnie romă: nevoi și bariere”, care va avea loc prin intermediul platformei Zoom, pe data de 19 septembrie 2023, ora 14:00.
Într-o lume în continuă schimbare, formarea continuă devine tot mai esențială pentru a asigura accesul la oportunități echitabile în domeniul educației și muncii. Cu toate acestea, membrii comunității de etnie romă se confruntă cu bariere distincte în procesul de acces și participare la programe de formare continuă. Candidații de etnie romă se confruntă cu situații care le limitează șansele de angajare și accesul la formare. Mai mult decât atât, lipsa modelelor de referință și a mentorilor poate fi o barieră semnificativă. Statisticile arată că în multe țări europene, tinerii romi se confruntă cu rate mai mari de abandon școlar și de lipsă a calificărilor necesare pentru a se integra pe piața muncii. Această situație crește riscul de sărăcie și excluziune socială. Evenimentul aduce în prim-plan nevoile, provocările și soluțiile pentru formarea continuă a candidaților de etnie romă.
❗️Seminarul își propune să aducă în discuție aceste aspecte critice, abordând aceste provocări și să identifice soluții inovatoare pentru a depăși barierele în formarea continuă a candidaților de etnie romă prin creșterea gradului de acces la educație și formare continuă. Evenimentul are ca scop să aducă împreună experți, lideri comunitari și practicieni în domeniul formării continue pentru a discuta și a identifica modalități eficiente de a sprijini candidații de etnie romă în dezvoltarea lor continuă. Vom explora nevoile reale ale comunității și vom promova dialogul și colaborarea între experți, lideri comunitari și practicieni din domeniu.
Vă rugăm să acordați un minut completării formularului de înregistrare, care poate fi accesat prin linkul de mai jos:👇🏼
Așteptăm cu nerăbdare să avem o dezbatere constructivă și să identificăm soluții eficiente pentru nevoile de formare ale comunității rome.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului “Promoting Effective Implementation of Objective 5: Increase Effective Equal Access to Quality and Sustainable Employment of the New EU Roma Strategic Framework in Romania and Bulgaria”, finanțat de Direcția de Justiție a Comisiei Europene prin programul Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori (CERV).
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

See less

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Programului pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Ministerului Fondurilor Europene și nu poate fi luată în niciun fel pentru a reflecta opiniile Comisiei Europene

Susținut de Programul pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene

GDPR
Harta site
Sari la conținut Click to listen highlighted text!
bahsegel giriş
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
betrupi giriş betrupi giriş betrupi giriş venüsbet fenomenbet aresbet mrcasino betlio giriş betlio giriş betlio giriş