Anunț selecție reprezentant Societate Civila

Anunț selecție reprezentant Societate Civila

Stimați reprezentanți ai Organizațiilor Societății Civile,

După cum bine cunoașteți, Comisia Europeană a creat, încă din 2009 ”Platforma Europeană pentru Incluziunea Romilor”.

Platforma Europeană pentru Incluziunea Romilor reunește guvernele naționale, Uniunea Europeană, organizații internaționale și Organizațiile Societăți Civile rome, cu scopul de a stimula cooperarea și schimbul de experiență pentru promovarea incluziunii reușite a romilor. În acest an, evenimentul va fi organizat în comun de către Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene și Comisia Europeană și se va desfășura la Madrid, în data de 30 noiembrie 2023.

Tema centrală a ediției din 2023 a platformei este “Asigurarea accesului egal la locuințe adecvate desegregate printr-o mai bună utilizare a fondurilor UE și naționale”.

În acest context, organizatorii au solicitat Punctului Național de Contact pentru Romi, nominalizarea unui reprezentant al societății civile, pentru a participa activ la cea de-a 16-a Platformă Europeană pentru Incluziunea Romilor.

În  consecință, pentru a selecta în mod transparent, reprezentantul societății civile care va participa la Platforma Europeană pentru Incluziunea Romilor,  vă invităm să completați și să transmiteți formularul până la data de 24 iulie 2023, ora 12:00

Criteriile de selecție pentru nominalizarea unui reprezentant al societății civile naționale sunt următoarele:

  1. Cunoașterea limbii engleze: Candidatul trebuie să aibă cunoștințe avansate de limba engleză, pentru a permite o comunicare eficientă și pentru a participa activ în cadrul discuțiilor și activităților.
    • Nivelul de cunoaștere a limbii engleze (vorbit, ascultat, citit și scris);
    • Experiența anterioară de comunicare în limba engleză în context internațional (demonstrată prin participări la conferințe, seminarii, evenimente internaționale).
  2. Nivelul de reprezentativitate a organizației: Candidatul trebuie să fie reprezentant al unei organizații cu un nivel adecvat de reprezentativitate, care poate fi la nivel local, regional, național sau internațional.
    • Reputația și influența organizației în comunitățile de romi;
    • Experiența organizației în colaborarea cu alte organizații relevante la nivel local/regional/național / internațional (în ultimii 5 ani).
  3. Experiența în implementarea proiectelor/acțiunilor ce au avut ca obiectiv incluziunea cetățenilor români aparținând minorității rome, cu accent pe tema centrală a evenimentului.
    • Numărul de proiecte/acțiuni implementate pentru incluziunea cetățenilor români aparținând minorității roma (în ultimii 5 ani);
    • Impactul obținut în urma implementării proiectelor/acțiunilor anterioare de incluziune  a cetățenilor români aparținând minorității rome (numărul de persoane sau comunități de romi beneficiare, nivelul de acces la servicii,  locuri de muncă create și alți indicatori relevanți).

În cazul în care mai mulți candidați obțin punctaj egal, se vor aplica criterii de departajare.

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Programului pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Ministerului Fondurilor Europene și nu poate fi luată în niciun fel pentru a reflecta opiniile Comisiei Europene

Susținut de Programul pentru drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene

GDPR
Harta site
Sari la conținut Click to listen highlighted text!
bahsegel giriş
onwingunceladres.com
wipbet wipbet
betrupi giriş betrupi giriş betrupi giriş venüsbet fenomenbet aresbet mrcasino betlio giriş betlio giriş betlio giriş